Trening med barn

(Birkebeiner, født 2012, i fint driv mot mål)

Da jeg var liten var langrenn en del av hverdagen, vi kom hjem fra skolen, spente på oss ski, gikk ut og der ble vi.  Fra slutten av 1980-tallet endret dette seg, de stabile vintrene uteble og ble erstattet av grønne vintre. Dette har vært tendensen også de siste årene, vil dette si døden for langrennssporten? Jeg sier: Nei, men det krever noe.

For det første krever det prioriteringer. Man må faktisk sette av tid. Det å være skiforeldre krever at man må stå opp tidlig og kjøre til nærmeste snø. En annen ting er utstyr, det koster å driver med ski, men det gjør Disney on ice også. Du får mange gode plastsverd for prisen av et par ski, men skiglede varer lenge.

For det andre krever det innstilling. Vi har hatt det som et mål at ungene skal mestre ski, ja det har vært mye snørr, tårer og kjefting, men når koden er knekt så er ungene klare for nye distanser, og det med glede. En annen ting er at ungene legger premissene for en familieøkt: Vil de gå ti kilometer en dag, men bare to kilometer en annen, vel det er de som skal oppleve skiglede.

(Rulleski gir mestringsglede, men bruk en gang-/sykkelsti)

 

For det tredje, gjør trening til en familiegreie. Man snakker om tidsklemme og kvalitetstid, hvorfor ikke slå det sammen? Er poden med i en skiklubb, vel bli med som trener. Vil ungene gå #BarneBirken, pakk bilen, gå rennet og sving innom McDonalds på vei hjem. Treningsøkter sammen med ungene følger samme mal som innstilling (les: på barnas premisser), men det er også duket for gode samtaler, finurlige betraktninger og mye moro.

God tur :-)

Det er mulig - selv med elendige vintre.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

skidad

skidad

39, Nes i Akershus

Lærer, småbarnsfar, skientusiast og jevnt over et irriterende element i veibanen når det ikke er snø. Blogger om livet i, rundt og før skirenn. NYE INNLEGG (CA) HVER MANDAG!

Kategorier

Arkiv

hits