Exit snø

Påsken er over, skisesongen er over og skiene er stuet bort for sommeren. Jeg har også her blitt voksen. Jeg har lært at etter en middels god skisesong så er det nødvendigvis ikke lurt å stue bort ski som gjennom vinteren er blitt sauset inn med klister, VR50 og andre saker det hadde vært morsomt å putte i sjampoen til noen du ikke liker: Jeg har nemlig renset skiene.

Jeg gjør det ganske så enkelt, først mykes gøgga opp med skirens, deretter skrapes de til de blir rene og pene.. Det kan være greit å ha toalettpapir eller noe annet til å tørke av skrapa fortløpende.

Dette er hva jeg kaller festesone, hvordan det har havnet fjær i rubben, det vet da....øhhh..fåglarna.

Når skiene etter hvert er rene og pene drar du over med fiberpapir, før du lar de tørke skikkelig. Du bør nå bruke anledningen til å se etter skader i sålen, riper i sålen kan du tette. Jeg har kjøpt noen svarte pinner fra Swix, disse smelter jeg og fyller i sprekkene. Pass på at det blir jevnt, slik at du får en god såle.

Til sist kommer kronen på verket; Sause ned skiene i voks slik at de ikke tørker ut i løpet av den leie, varme, klamme sommeren. Bruk en myk glider (jeg har bruk CH10), denne smeltes inn og glattes ut med voksjernet.

Ta en titt på det andre utstyret også, trenger stavene nye håndtak, så skifter du dem nå. Ta ut såler fra skistøvlene, slik at du ikke får FNs våpeninspektører på døra i november (det er en hårfin nyanse mellom velbrukte skistøvler og biologiske våpen).

Husk, jo mer du gjør når du pakker vekk utstyret; jo kjappere kommer du deg ut når snøen kommer..

 

Auf wiedersehen

#Birken #Birkebeinerrennet #langrenn #trening

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

skidad

skidad

39, Nes i Akershus

Lærer, småbarnsfar, skientusiast og jevnt over et irriterende element i veibanen når det ikke er snø. Blogger om livet i, rundt og før skirenn. NYE INNLEGG (CA) HVER MANDAG!

Kategorier

Arkiv

hits