Mekketid

 

I dag er det hjulbytte på mine kjære rulleski. Her kommer noen greie tips å ta med seg;

For det første må du vite bruksområde, vi skiller i hovedsak mellom klassisk- og skøyteski,for min del er det klassisk som gjelder. Videre gjelder det selve hjulene. Her er det for det første ulike dimensjoner, selv velger jeg hjul som passer til de fleste skimerkene. Disse koster gjerne litt mindre, og muligens har de noe kortere levetid. For det andre er det ulik rullemotstand, lett, normal og tung. Jeg velger såkalte 2-erhjul (normal rullemotstand). Siden strekka jeg trener på er ganske flat (men med seig stigning), så føler jeg at jeg får et bedre treningsutbytte ved å kompensere dette med en viss motstand.

Kosekroken i aprilsnø

I dags skal det mekkes: Jeg har hentet nye hjul på posten, og skal takke av de jeg kjøpte i 2014. Kanskje på høy tid da bremsefunskjonen på det ene bakhjulet har tatt kvelden, kulelageret i høyre fremhjul skriker som en grevling på spedd og ikke minst; de er slitt, slik at balansen svekkes.

Bytte av hjul er ganske enkelt, men det er noen ting som er greie å ha i mente:

1. Hjulene kan sitte ganske hardt, kjør derfor på med vår venn WD40, la det stå litt, før du gir deg boltene i kast.

2. Når hjulene er av, så kan du benytte anledningen til å gi stammene en solid vask. Det er greit, og ikke minst en fin anledning til å se etter skader i metallet.

3. En ting er å sette frem- og bakhjul på rett kant, men det som er viktig er at du monterer bakhjulene i fartsretningen (klok av skade), slik at du ikke ødelegger bremsen.

Og vipps er du klar for dette

#rulleski #birken #Birkebeinerrennet

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

skidad

skidad

39, Nes i Akershus

Lærer, småbarnsfar, skientusiast og jevnt over et irriterende element i veibanen når det ikke er snø. Blogger om livet i, rundt og før skirenn. NYE INNLEGG (CA) HVER MANDAG!

Kategorier

Arkiv

hits