Grus- VS asfalt

En ganske kryptisk overskrift, ja vel,og den inneholder IKKE en kostnadsberegning for nye E16. 

Dette innlegget handler om rulleski (bombe..), og mulighetene du har til å variere undelag, og ikke minst treninga.

Det er et vel av ulike merker for offroad-rulleski. De mest kjente er Elpex og Skike, men også Powerslide er et navn du bør merke deg. Et kriterium jeg satt var at jeg skulle bruke skistøvler, og ikke joggesko. Dermed ble Skike utelukket.

 

Årets hilsen fra Skatteetaten gikk dermed til Powerslide. For å holde treningsnivået oppe valget jeg ski med sperre på bakhjula, slik at jeg kan gå klassisk. En annen fordel er at disse kan utstyres med brems, ulempen er at bremsen gjør det vanskelig å gå klassisk.

Med knær som skrangler som en tjuvkobla 1972 Wartburg, er rulleski et godt alternativ. Husk å bli kjent med skiene på lukket område. Her fra #Nes skianlegg

Førsteinntrykket var at dette kan bli noe stort, ikke bli skuffet om du ikke får samme boosten og fremdriften som når du går på dine ordinære ski. For det første er rulleski med lufthjul noe helt annet enn rulleski med kompakte gummihjul. For det andre krever dette en helt annen teknikk enn staking, med tynnere og større hjul får du her trent skøyting, med ankler på tykkelse med overarmene til Mahatma Gandhi ble det litt balanseøvelse. For det tredje så er det en stor forskjell mellom det å gå på asfalt og det å gå på løs grus (sagt på en annen måte: sistnevnte minner noe om føret under FredagsBirken i 2015).

Entusiasmen er til å ta og føle på.

Erfaringer så langt: Her må du jobbe for meterne, særlig på løst underlag. Husk riktig lufttrykk i hjulene, det hjelper. Du må også ha skøytestøvler for å ikke se ut som Bambi på speed.

Dommen er at det ene ikke utelukker det andre, men at terrengskiene primært blir et supplement for feriebruk.. #Birken #powerslide  #midtlivskriseilycra.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

skidad

skidad

39, Nes i Akershus

Lærer, småbarnsfar, skientusiast og jevnt over et irriterende element i veibanen når det ikke er snø. Blogger om livet i, rundt og før skirenn. NYE INNLEGG (CA) HVER MANDAG!

Kategorier

Arkiv

hits